dilluns, 11 d’octubre del 2010

tocats pel bolet

cistell de gent tocada pel bolet



boletarires del Sisa

Feia un bon parell d´anys que les tardors havien estat dolentes i això del bolet al Maresme semblava un record d´infantessa. Recordo quan amb el pare ens submergiem pels boscos de Céllecs, del Montalt o de Burriac a la recerca del bolet: rossinyols, llanegues, surenys, carlets, fredolics,...tant si val, arrivavem a casa amb el cistell ple fins dalt.

Els tocats del bolet tornem a estar de sort enguany, aquest cap de setmana llarg ha comançat la meva particular temporada del bolet. Divendres, després de la feina, pels volts d´Hortsavinyà: ceps, ous de reig i rovellons. Dissabte, diumenge i dilluns pel baix Montnegre més rovellons, ous de reig i abundants rossinyols. Els menús d´aquests dies: vedella amb bolets, remenat de bolets, saltejat de bolets, surenys i ous de recs amanits amb oli i pebre, rovellons a la llauna, rovellons a la brassa,... i com no, conserves pel record.

rovelons, el meu tresor

La festa del bolet d´aquest any acaba de començar, espero que duri unes quantes setmanes més. Quan pugui m´escaparé de la feina per anar al bosc. Es un luxe treballar a la porta del Montnegre. Espero que els pixapins i els domingueros respectin els meus amagatalls i que quan hi pugui tornar a anar suguin allà esperant per ser collits i reposar en el meu cistell.

amanites, rovelons i fredolics