dilluns, 13 d’octubre del 2008

Integral Cap de Creus

De totes les sortides que es poden fer per la costa catalana amb kayak de mar, la travessa integral al cap de creus (de Roses a Llança o a l´inrevés) és la més espectacular. Els assentaments són escassos, les vies de comunicació precàries, en definitiva, la natura amb majúscules.El kayak de mar es el mitjà ideal per a conèixer el cap de creus, el palista, gairebé en contacte amb l´aigua té un punt de vista que no es pot aconseguir de cap altre manera, a més el silenci i la solitud de l´indret s´assossien clarament amb la fràgil i a l´hora gràcil embarcació.
El Cap de Creus és un Parc natural marítimo-terrestre cosa que fa que les activitats al medi natural estiguin regulades. L´acampada està prohibida, us recomano de fer la travessa en petit grup (dues o tres persones) i plantar les tendes en el moment de fer-se fosc per evitar els guardes. El Cap de Creus, es el lloc on neixen els Pirineus i comencen a agafar alçada per formar la majestuosa serralada . La singularitat de l´indert amb una costa abrupta amb nombrosos penya-segats i caletes amagades i arrecerades. Tota la potència de la Terra es possible d´observar en la metamorfosi que experiment les roques en aquest espai. La flora i la fauna no es queden al marge de tot plegat i el resultat es una explosió de vida.
Les condicions atmosfèriques, amb l´omnipresent tramuntana, són un al•licient afegit a les sortides. Hem de ser conscients que la “mare tramunta” ens pot frustrar l´expedició o bé fer-la variar ostensiblement. Cal ser curós amb la força dels temporals i s´aconsella seguir les prediccions de la méteo abans de prendre camí. A grans trets en aquesta regió podem distingir dues mars, la mar d´amunt ( de la mateixa punta i cap al nord) exposada plenament a la tramuntana i la mar d´avall (des de la punta i cap al sud) a recer del vent de nord però exposada a les garbinades.
La travessa es pot fer tranquil•lament en dos o tres dies, els més agosarats segur que la poden fer en una sola jornada, això sí sense poder gaudir de la majestuositat del territori i emprant moltes hores de paleig.
He decidit separar la sortida en quatre etapes, el criteri per a fer-les només ha estat per fer evident el punt de sortida i arribada.

Etapa 1:De Roses a Cadaqués (Roses/ Platges de Canyelles/ Punta Falconera / Motjoi / Jòncols / Punta de Sa figuera / Punta Prima / Cala Nans / Cadaqués).

norfeu
gat de norfeu
joncols
punta de Sa Figuera

Etapa 2: De Cadaqués a la puntga del Cap de Creus ( Cadaqués / S´Arenella / Port Lligat / Cala Guillola / Cala Bona / Cala Jugadors / Cala Pedrosa / La cova de l´infern / Punta del Cap de Creus.
illa de port lligat
campament
cala jugadora

Etapa 3: Del Cap de Creus al Port de la Selva (Cap de Creus / S´Encalladora / Cala Culip / Pla de Tudela / Cala Portaló / El Golfet: Cala Prona, Cala Tavallera, Cala Talabre, La Galera / Cala Cativa / Cala Tamariua / El Port de la Selva.

cala culip
club med
s´aliga de tudela
cala prona
portaló
platja de tavallera

Etapa 4: Del Port de la Selva a Llançà (El port de la Selva / Port de la Vall / Punta de Sarnella / Cap de Bol / Cau del Llop / La Farella / Llançà

far de Sarnella

2 comentaris:

Unknown ha dit...

El viatge i les fotos estan molt bé!!
Només un petit detall, on dius Cala Jugadora hauries de dir Cala Bona.
Salut i que vagia bé.

Unknown ha dit...

El viatge i les fotos estan molt bé!!
Només un petit detall, on dius Cala Jugadora hauries de dir Cala Bona.
Salut i que vagia bé.