dilluns, 6 d’octubre del 2008

Albertico al FUM



Porqué yo seré tu peor pesadilla

(Fantasma 2008)




Albert Pla al Teatre Principal el dijous 23 d´octubre en el marc del F.U.M . (renovat format de la fumadora) comparteix cartell amb el Joan Miquel Oliver (24 d´octubre). Pla presenta el seu nou espectacle: La Diferencia.

A proposit del FUM, felicitar als ciberians per posar any rera any Arenys al mapa musical del país. Primer en l´entranyable Gamatzem del carrer Santa Rita (patrona dels impossibles) on hi passaren entre d´altres Cabo San Roque, La orquestra Fieriluche, Pascal Comelade, Pau Riba, Sisa, Mishima,... Després una parell d´anys al Calisay i a Arenys arribaren la vanguarda musical Guillamino, Mastretta,...Ara finalment al principal. Gràcies Ciberians per cuidar-nos tant bé.

El darrer treball d´Albert Pla “La Diferencia”. Acaba de sortir publicat en CD. Des del 2002 “Anem al llit”,, l´entranyable disc de cançons de bressol, Pla no publicava res nous malgrat que havia editat nous treballs: el magnífic “Cançons d´amor i droga” l’espectacle amb lletres i textos de Pepe Sales, el muntatge cinematogràfic-teatral “El malo de la película” i els grans èxits “Vida i milagros” on reuní la millor banda que es pot fer a casa nostra.

La Diferencia es va pre-estrenar al “cruïlla de cultures” a inicis d´estiu i l’estrena oficial ha estat al “Circulo de bellas Artes” fa molt poc. Arribarà a Arenys amb poc rodatge però bastant més treballat que el que vam poder veure a Mataró. L´espactacle està a mig camí entre el concert i la representació teatral, l´Albert està sol a escenari amb un gran amplificador que li fa compañía al llarg de tota l´obra, des d´allí, aparentmant controla el so i la llum. Les bases están totes pregravades, una llastima no poder gaudir de tots els músics que han participat al disc.

El treball està produït pel Quimi Portet i gravat a Musiclan i compta amb nombroses col·laboracions destacades com ara: les joguines de Pascal Comelade, l´inseparable Diego Cortés, les percussions de Tino di Geraldo i la mateixa Judit Farrés o el Quimi.


cuál es la diferencia entre la pregunta, entre la respuesta,
entre una de cal y entre otra de arena,
entre muslo, pechuga, entre piedra, papel o tijera..
(La diferencia 2008)


Algunes de les cançons ja havien fet gira amb l´ Albert en els diferents espectacles , es poden escoltar en el mític concert a l´auditori Ceutí gravat per Radio3 i que es pot trobar a la xarxa, d´altres són més noves. A destacar temes com la rumbeta “ciego” la boletàire “hongos” la surrealista historia de “La colilla” (va ser inclosa a “El malo de la película”), els “Malos pensamientos” , el “corazón”o la festiva “Juerga catalana” l´única en català amb videoclip inclòs

El cert es que jo no tinc encara el cd però segur que no trigaré molt a adquirir-lo


En el fondo soy muy bueno,
soy pacífico y tranquilo,
de espíritu muy puro,
virtuoso e impoluto
con el corazón de oro
soy un santo, un angelito.

Brilla el sol, todo es bonito,
todo está claro y es limpio
todo fluye, bien fluido,
pienso para mis adentros,
tu eres sabio, sabio bueno
me lo digo, me autoayudo.
Palomito que, en el pico,
lleva un ramito de olivo,
todo es dulce y positivo
estoy en paz conmigo mismo.

Pero a veces me tropiezo
o se me cae un tornillo
pasa una mosca volando
y me despista su zumbido,
o simplemente cambia el tiempo
y me duelen todos los huesos.

Se me empieza a nublar todo,
pica todo, estoy nervioso
y me sale un bicho de dentro
que es mi peor enemigo
y estoy como poseído
por el fuego... todo es negro.
No lo quiero y aborrezco,
no lo quiero... lo detesto...

pero a veces tengo malos pensamientos...
a veces tengo malos pensamientos...
a veces tengo malos pensamientos...
a veces tengo malos pensamientos..

Malos pensamientos (2008)