dimarts, 23 d’agost del 2011

Britany kayak Festival


Un cop a casa, i amb els pòsits ja ben sedimentats, es el moment de fer valoració del Festival de Kayak a la Bretanya.
D´entrada, el meu bateig en una zona de marees i fortes corrents i en segon lloc el fet de que l´Stella també en volgués prendre part.
Primer, un xic espantats, haviem de demostrar a la SNSM que els kayakistes que participavem a la trobada erem responsables i coneixiem totes les tècniques de rescat i remolcatge. Més tard en Philipp ens parla dels paranys que s´ens poden presentar: fortes onades fruit de la meterorologia, corrents de marea brutals (de fins a 13 nusos), brises marines i molta provabilitat de tenir boires molt espeses.
Poc a poc al costat dels experts de la zona: Veronique, Guy, Jean Pierre, Gilles, Stephan,... ens vam anar trobant cada vegada millor en el medi i dia sí, dia també participavem en les sortides programades
La valoració final del tot excel.lent, moltes noves coneixences, una gran acollida i l´Stella molt per sobre de les meves millors espectatives. Tots dos vam gaudir del paisatge i de la força del mar a sobre d´una embarcació tant fràgil, i alhora tant segura, com es un kayak de mar.
Pot-ser el fet de no poder haver anat a ile de Molene degut a les condicions adverses amb que ens haguessim trobat a la tornada es l´única espina que tinc clavada i a la vegada és una excusa per a poder tornar-hi. Jo m´hi apunto amb els ulls tancats.




dijous, 18 d’agost del 2011

Deltebre: sense notícies

Afrontavem la regata de Deltebre amb alguns canvis en la tripulació a causa de les vacances. A les dues regates de l´agost patirem.

A Deltebre vam fer una bona crono. Finalment segona posició.



A la regata vam fer una sortida molt dolenta i amb molts de nervis la qual cosa va determinar el resultat final, tercera posició i a esperar que la propera jornada poguem remuntar.





dijous, 4 d’agost del 2011

Flix: Natural honey in the river


La regata de Flix a més de ser una més del calendari es una fita que cada any m´espero.
Flix es sinòmim d´un parell de dies a "La Torre" gaudint dels paisatges de la Ribera d´Ebre, ja sigui en kayak o en bicicleta. A més el marc es d´allò millor, l´espectador té la regata davant dels seus nassos i pot veure amb tot detall les evolucions de les embarcacions. Només, la maleïda "mosca negra" ens pot fer la guitza, però aquest any venim tots embetumats amb natural honey, la crema hidratant que repèl aquest insecte.

Pel que fa la la crono. Sortim els primers i fem els 1000 m amb una palada constant que fa que en acabar ens mostrem satisfets. Només la tarja groga per passar una boia malament i el resultat final per darrera de Baix a mar ens fan posar les piles i pensar que no hi ha res guanyat abans de vogar.

La regata es presenta d´allò més emocionat, a priori els 4 carrers no presenten diferències significatives i l´absència de corrent fa que s´hi pugui veure molta igualtat. Els nostres contrincants són aquesta vegada: Baix a mar, Vent d´estrop i Natació Badalona. Nosaltres i Natació començem riu avall mentre qeu els altres dos equips ho fan amunt. El punt mig del llarg es el lloc on es podran mesurar les avantatges. La regata com era d´esperar es molt igualada, els de Torredembarra, Cambrikls i nosaltres anem molt apretats, un xic més enrrera però sense perdre pistonada va Badalona. Fins als final no es decideix el guanyador, en aquest cas nosaltres guanyem en temps real per unes 40 centèssimes a Baix a mar i consolidem el primer lloc.

Resultats de la regata


Video de la regata

Classificació general


La propera regata es la setmana vinent a Deltebre on hi anirem amb una alineació de circunstàncies per a les vacances.