dilluns, 22 de març del 2010

Arcadia (XXI)

fregant la coberta

Els anells de la banyera ja estant secs. A partir d´ara i fins a començar amb els acabats i el verníssat, el que em toca serà fregar amb paper de vidre tot el kaiak.
Pel casco i la coberta m´ajudo amb la fregadora retro-orbital però per als anells no hi ha més remei que fregar-ho a mà.

fregant el casco


El fregat es fa amb paper de vidre de 40, de fer bé aquesta operació en depèn que l´acabat sigui més o menys bo.
De totes les feines realitzades fins ara, aquesta es la més pesada i lenta. La fibra laminada s´ha de fregar fins a fer desaparèixer la brillantor inicial. Les gotes i les unions entre teles s´han de fer fregar enèrgicament fins que quedi una única continuïtat en tota l´embarcació. La feinada del paper de vidre l´s´ha acabat després de dedicar-hi unes cinc jornades amb un promig de 4 hores cada dia i de respirar aquella pols blanca i tòxica de la resina.

La darrera operació pendent es la de laminar els anells de la banyeral per tal de donar-li més resistència i protecció. Aquesta aperació la fem col.locant teles de fibra de vidre amb resina epoxi. Un cop sec el laminat haurem, evidentment, de fregar amb paper de vidre tal i com hem fet a la resta del kaiak.

laminant els anells

laminant els anells

A partir d´ara ja podrem començar amb el vernís.