dimecres, 18 de maig del 2011

Forebre: Benifallet -Tortosa


Aquesta vegada tocava en primavera i a més amb un tram fins llavors desconegut per a mi. La cirereta de la sortida, a més de la fideuà de la Cinta, era sens dubte travessar amb piragua l´assut de Xerta.
El dissabte presagiava males noticies amb pluges intenses al final del dia, que tal i com va dir en SuperMauri, durant la nit desapareixerien i el diumenge seria un dia assolellat. Dit i fet.
El vespre de dissabte una bona colla ja es va aplegar a Benifallet i diumenge la resta del grup va anar arribant. No ho sé exactament però segur que una setantena de piragües van prendre la sortida a l´embarcador de Benifallet. Abans però uns mini parlaments i la degustació de pastissets i vi de la Terra Alta.
La primera sorpresa de la jornada va ser la remuntada del riu Canaletes, que degut a la pluja de la nit anterior l´aigua era de color xocolata. En Lluís m´explica que la colònia d´oms que hi ha a la ribera es l´única de la península que, ara per ara, no presenta grafiosi.
Més endavant la torre fortificada de Mollet ( a mig camí de les dues grans vil.les medievals; Tortosa i Miravet) i amb empremtes de la guerra civil.


Poc a poc arribem a l´assut de xerta on gràcies a l´enginy podem superar el desnivell d´aigua. Immediatament després de l´Assut, primer Tivenys i després Xerta on teníem una cita amb la Cinta. Breus parlament de l´alcalde de la localitat i obsequi mistela i pastissets farcits de taronja ( boniiiiissims!!).


Amb la panxa plena reprenem el que ens resta de camí travessant "les cinc illes" fins arribar a la majestuosa Tortosa. Si bé l´arribada a Miravet la la tardor va ser espectacular, l´arribada a Tortosa d´enguany no es queda gens coixa, i es que la visió des del riu dels edificis medievals de la vila es fantàstica


Les meves fotos

les fotos dels companys

juanEG
Rafagurú
CapitanRemo
Fran
carlos Qajaq
Koe
Hombrealagua
Blauet
Manu

1 comentari:

Lluís ha dit...

M'agrada que hagis destacat lo més important: "LO RIU ÉS VIDA !!"
Una abraçada !!
lluís