divendres, 25 de febrer del 2011

Taballera a l´hivern

Taballera a l´hivern

Taballera, la senyora del gou, la gran platja de la Mar d´Amunt, situada al cor del golfet.
A l´estiu atapeïda d´embarcacions de totes mides i tamanys, a l´hivern deserta, nomès trepitjada per algún excursionista o bé algún kayakista que no es volen perdre l´espectacle .

Tant sols accesible per mar o bé a peu pel camí que surt del Port de la Selva i ens duu a Sant Baldiri.

Taballera a l´hivern

De còdols petits i sorra gruixuda abocats per la riera que hi desemboca forma una perfecte mitja lluna orientada a la tramuntana. L´extrem de ponent està molt més protegit del vent del nord i per això s´hi aixequen unes barraques de pescadors , que avui estan pràcticament en runes.

Taballera a l´hivern

Taballera ha estat de sempre una platja molt cobejada i motiu de disputes entre els pescadors cadequesencs i els seus veins del Port de la Selva. Es un lloc ideal per a la pesca a l´encesa, una modalitat d´art de platja que malauradament s´ha perdut.

Normalment la platja ens obsequia amb algún petit aiguamoll format per la força de la tramuntana o bé per les plugues si han estat generoses.
Un passeig per l´entorn ens porta a una bonica i ombrivola pineda als voltants de les barraques, el que en el seu dia va ser un pou i les feixes delimitades per paret seca que en el passat devien proveir de blat o raïm