dilluns, 14 de juliol de 2008

Piscifactoria SOS


Quan arribo a la meva patria, Sinera hi una serie d´elements en el paisatge que em fan adonar en que estic arribant a casa: la torre dels encantats, el tres turons amb l´àvia muntala entre d´altres en són els més anomenats.De tots els elements del paisatge arenyenc n´hi ha un de molt recent i molt particular. Em refereixo a la plataforma de la piscifactoria. Aquesta enginy surador forma part del meu paisatge i he pogut comprovar en pròpia pell el seu abandó fins gairebé a la seva desaparició. A dia d´avui "la piscifactoria" està tocada de mort i si no s´hi posa remei pot arribar a desaparèixer per sempre. No us creieu que estic enviant un SOS fer reflotar l´empresa de cultius marins que l´explota, us diré a més: s´em en refot si cultimar (o com es digui ara) pugui tancar les portes, l´únic que m´interessa es el seu esquelet metàl.lic que, temps era temps, albergava gàbies per a dorades i que hores d´ara es una gran musclera.


Navegar fins a la piscifactoria amb el meu kayak o bé amb el llagut de rem és una de les coses que més m´agraden i a més si un cop allí puc "fer" un bon grapat de musclos, millor que millor.
Abans que el nostre particular "Titànic" desapareixi hauríem de fer-hi quelcom o bé quan ja s´hagi enfonsat deixar-hi un mort (mai més ben dit) per assenyalar l´indret i col.locar-hi un gall amb una placa on es pugui llegir; " en aquest indret hi havia la piscifactoria d´Arenys, un negoci ruïnós, només sostingut pels fons d´europa i que va ser uan fita per kayakistes, remers i musclaires i pescadors de la zona".


1 comentari:

Anònim ha dit...

el teu article m'ha deixat bocabadada. No sabia que la piscifactoria fos abandonada.
Per mi, si s'enfonsa al mar, millor. Trobo que més que un nou signe d'identitat de la vila és una monstre que enlletgeix el mar.
Ho sentiria pels qui hi aneu remant però no ens fa cap falta tenir una estructura de ferro allà al mig com a homenatge a les destrosses arquitectòniques que s'han fet a Arenys al llarg de la història.
Que descansi en pau i que se'n beneficïn els musclus.