dilluns, 1 de febrer del 2010

Arcadia XII i XIII

* Aquesta setmana també sessió doble.

arreglant el "desatre de proa" amb l´orbital


Ja tenim col.locats els baus que fixaran la coberta , juntament amb els panells separadors i el llistó dels panells laterals.
Abans però de començar aquesta operació haurem d´enllestir el sistema de pedalines ja que amb la coberta posada serà impossible accedir-hi amb comoditat. Així un cop enganxat el suport amb massilla, ho freguem tot i procedim a fer els radis que donaran consistència.

fixant els suports de la pedalina

fent els radis del suport de la pedalina


La setmana vinent, un cop secs aquests radis i després de fregar-ho tot laminarem el suport amb fibra de vidre i epoxi i a continuació i collarem les cremalleres per regular els peus. El sistema que hem triat imita el que fan servir els llaguts de rem.

La coberta la construirem en dues peces, una a proa, de la longitud total del tauler, on la corbatura es més pronunciada i l´altra a popa molt més curta i menys exposada a la flexió. Pel que fa als materials, hem utilitzat tauler hidròfob d´okume de 5 mm, el gruix d´aquest tauler ha provocat que a l´hora de corbar la coberta hàgim trencat dues vegades la mateixa peça. L´ideal hagués estat utilitzar tauler de 4 mm, però es fa difícil de trobar en el mercat. Per tal de reduir la rigidesa del tauler li hem fer uns talls longitudinals de 0,5 mm per tal de que no oposés tanta resistència a la flexió. Per corbar el taules ens hem ajudat de cinxes de suport. Un cop ben presentada la coberta i revistat el seu ajust amb els laterals procedim a marcar els punts on clavem els claus que la subjectaran.

coberta 1

coberta 2

coberta 3

coberta 4



La setmana vinent continuarem "més" coberta.