dissabte, 13 de febrer del 2010

Arcadia (XV)

Finalment ens ha arribat, via Palma de Mallorca, el tauler de 4mm i per fí hem pogut completar amb èxit la col.locació de la coberta.
Per realitzar aquest operació, primer hem tallat la peça corresponent a la coberta de proa, l´hem presentada i l´hem preparada per a la col.locació, es a dir, amb una galga hem marcat i foradat els punts on hi clavarem els claus de coure.

aplicant massilla a la part inferior de la coberta

A continuació preparem massilla epoxi amb resina, catalitzador i sílice, apliquem, amb l´ajut d´una espàtula, una capa bastant fluida a la part inferior de la coberta.
Afegim més sílice per fer-la més viscosa i amb una mànega pastelera l´apliquem al llistó d´iroco lateral, als baus i al tauler separador del compartiment de proa.

aplicant massila amb mànega pastelera

idem

Tot seguit hem presentat la peça de la coberta i amb unes cinxes l´hem anat apretant fins que ha agafat la forma de l´embarcació. El següent pas ha estat clavar cada 8 cm un clau de coure per tal de subjectar-la.

clavant la coberta de proa


per fí!!!, a la tercera

L´ultim pas ha estat repassar l´excés de massilla que ha sortit per pressió, tant de la part interna com de la part externa de la coberta.
La setmana vinent col.locarem la peça de la coberta de popa, amb molta menor curvatura i suposadament més fàcil de treballar.
Però això serà la setmana vinent.