dijous, 25 de febrer del 2010

Arcadia (XVI-XVII i ...XVIII)

presentant la coberta de popa


Aquesta setmana sessió intensiva matí/dinar/tarda per mirar si podem avançar una mica en el projecte caiaqueru. A més, entre setmana, preparació de la coberta i tinció.

ajustant la coberta


ajsutant la coberta

Després de superar els problemes amb la coberta de proa, hem passat a ajustar aquesta amb la caladora, el ribot i finalment el paper de vidre. La feina es delicada, primer rebaixant amb la caladora, després rematant amb el ribot i finalment amb el paper de vidre. Un cop realitzada aquesta operació, passem a presentar i col·locar la coberta de popa. La unió entre les dues peces es fa unint-les per la testa amb massilla epoxi i una peça de tauler d´okume a la part inferior.


detall de la unió per testa

La col.locació de la coberta de popa es idèntica que la de proa, un cop presentada s´aplica la massilla i es passa a curvar-la ( la curvatura en aquest cas es molt menor). Abans de la col.locació de la coberta de proa i tancar definitivament procedim a realitzar un orifici tant a la coberta de proa com a la de popa per tal de poder accedir a l´interior i fixar l´unió per testa de les dues peces de fusta. Aquest orifici després l´engrandirem per tal de col.locar les peces que tancaran la banyera.
Com que tinc la intenció de tenyir en vermell la coberta, he de fregar a la perfecció amb paper de vidre totes les taques que i restes de resina que hi ha.

tenyint

Per a la tinció utilitzo tint "a l´aigua" de la marca "xylazel". Hi aplico dues capes directament sense rebaixar en aigua. Per a plicar el tint faig servir desfiles de cotó.
El següent pas serà la laminació de la coberta.

coberta tenyida

coberta tenyida