dimarts, 14 de setembre del 2010

11 setembre: kayak i cotlliure


Aquest any, una forma original de celebrar l´onze de setembre, sortida en kayak de Llançà fins a Cotlliure. Quan el sentiment independentista sembla que comença a quallar en la societat catalana, navego per que el que ara es només un somni es faci realitat aviat i que els partits independentistes s´en adonin que els uneix molt més que no pas els separa.
Són més de quinze milles de navegació a traves del "mar d´amunt" i tota la costa vermella. Una particular manera d´homenatjar a tots els patriotes catalans i d´adonar-se que les fronteres no existeixen, que són un invent administratiu i el que hi ha es continuïtat paisatgística catalana.
La nostra ruta ens porta a passar per Llançà, Colera, Portbou, Cervera, Banyuls, Port Vendres i finalment Cotlliure.
La mediterrània catalana té alguns port màgics per l´entrada en kayak i la badia de Cotlliure és pot-ser un dels més bonics. Després de més de sis hores de paleig, entrar a Cotlliure amb una embarcació tant senzilla i fràgil com un kayak es un goig que només es pot entendre quan es realitza la gesta.
Els integrants del grup vam entrar triomfants a Cotlliure, tal i com ho va fer en el seu dia el rei Jaume I que utilitzava el port per amarrar les seves embarcacions i s´instal.lava ell i les seves tropes al castell reial.