dissabte, 7 de novembre del 2009

Arcadia 16 (II)

1.- Escarpe

Un cop tenim les peces tallades les haurem d´unir. Els dos panells laterals entre sí i els dos panells de fons també. El tauler és de 5 mm i per tant s´ha de fer un "escarpe" vuit vegades el seu gruix, es a dir 40 mm. L´"escarpe" es la realització d´un pla inclitat en els taulers per tal de que encaixin entre ells.
Aquesta operació és molt delicada i de la seva precisió en depend que l´unió quedi ben feta o no. . Per a realitzar-ho utilitzarem el ribot i el paper de vidre i la paciència.

2.-Unió dels panells


Preparant el panells a la taula de treball


Apilcant epoxi 22% a la unió

Apicant massilla epoxi

Un cop fets els "escarpes" s´han de preparar els panells per a la seva unió amb epoxi. Preparaem la taula de treball i marcarem els punts del plànol de formes per tal de col.locar bé les peces. Un cop situades, prepararem la resina epoxi al 22 % . Un cop feta la barreja, en reservarem una part i hi posarem boles de sílice perquè adquirexi una consistència molt més viscosa i actui com a "massilla". Primer impregnarem el pla inclinat dels dos costats amb la resina i a continuació amb la pasta obtinguda amb el silice.
El temps de secat és de 24 h.