dijous, 14 de febrer del 2008

esperant la pau


En un espai galàctic com aquest hi ha dos personatges que es mereixen un lloc principal. Un d´ells, evidentment, es en Pau. Des de la nostra riva ens han arribat noticies que té un disc preparat a sota el braç. Fa més de 10 anys que en Pau no publica cap treball amb cançons noves, el darrer, Cosmosoma és del 97 (personalment el voldria oblidar).
En aquests 10 anys hi ha hagut projectes que no han vist mai la llum, riba i balls de tota mena: astarots enllaunats, homenatges als avis poetes, capses de mistos,... També hi ha hagut un aniversari un xic miop, i un documental que el deixem en Pau.
La mateixa genialitat del Pau el porta en molts cassos al suicidi mediàtic i l´artista queda en un segon terme, sinó aquests 10 anys de sequera creativa no s´acaben d´entendre en una paio com ell. Sembla, tal mateix, que allò que va escriure i cantar de "pugeu a la barca que naufragarem" sigui el que està fent.
Malgrat aquest fet, penso que els diversos espectacles que ha anat mantenint en tots aquests anys són dignes d´admiració i d´un artísta d´una talla increíble. Seguramnet hi haurà algun moment, en aquest podrit país, que es reconegui la seva vàlua i contribució.
En aquests anys ha passejat per arreu: les metralletres amb de mortimers, el jisàs de natzarit, el ribaibal (primer amb els pastorets pauet i caïm i més tard amb la memi), l´electròcid amb els Haevys Muuu, l´espectacles amb els 1000 simonis i per acabar la banda dels lladres. En tots ells revisant sota diferents dioptries l´obra del nostre heroi, especialment la més primerenca de tota. En aquests anys ha col.laborat amb diversos artístes: brams, roger mas, oriol tramvia, sisa, pomada,..
Del darrer treball ben poques coses en sabem, només un PPetit aPPeritiu a modus de campanya electoral que esperem que es quedi en això, un aperitiu. En Pau no es pot permetre un altre fracàs com va ser el seu disc dur (93) en aquell temps va naufragar en les aigues fangoses de Sau, ara pel bé de tots els seus seguidors ha de demostrar i desmostrar-se a ell mateix que la seva obra va més enllà de noies de porcellana, homes estàtics i Conxites Casas.
salut i llarga vida al pau!!!

En Pau amb la banda dels lladres, pot-ser una de les millors propostes seves.
Coxita Casas, una molt bona peça