dilluns, 4 de febrer del 2008

de ponts, nusos i enciams



A la N2 a l´alçada de Calella han construït un pont cap a la mar blava, m´explico, el pont uneix l´esplèndid parc de le torretes amb el mirador de la roca grossa. Amb aquest pont es possible de fer un trajecte circular a peu des del passeig marítim, fins la roca grossa i des d´allí comunicar-se amb les torretes i el far.
El més curiós de tot es que el "ministerio de fomento" hagi accedit a la petició de construcció de l´esmentat pont, i més si es té en compte que l´ús es únicament per un itinerari a peu. A la N2 tot es competència del "ministerio" i l´ajuntament no pot fer sense el seu permís ni una mala rotonda, suposo que part de la "culpa" de tot plegat la deu tenir en Josep Mª Juhé, aquesta barreja entre polític i "capità enciam" que ara es l´alcalde de Calella.
En un altre ordre de coses però en el mateix sentit, és més curiós encara que la comunicació a peu entre el dos Arenys no s´hagi resolt. Aquesta havia estat una promesa que es va fer arran de la construcció de l´autopista de peatge i el nus de connexions que s´hi havia de fer. Una promesa que s´ha anat endarrerint i que ara sembla estar a punt de desencallar-se. Han hagut de passar una bona colla d´anys, i la solució proposada (per la banda de llevant) no satisfà ni molt menys les expectatives de vianants i ciclistes que cada dia es juguen la vida en aquest punt i més si es té en compte el camí de vianants de Can Jalpí ho fa per la banda de ponent. Haurem d´esperar i conformar-nos amb el nyap proposat, ja se sap, "la pela és la pela" , la concessionaria d´autopistes és de la "caixa" , la "caixa" es qui mana en aquest país i els polítics que té hi ha tingut els dos Arenys no han estat precisament uns "capitans enciam".