dimarts, 7 de juny del 2011

La revolta ocultada: o Jo vull una revolta a l´Islandesa



Silenciada, censurada, ignorada,... qualificatius suaus adreçats als medis de comunicació en referència als esdeveniments ocorreguts a Islandia. No es tracta d´erupcions de volcans inpronunciables que bloquejen l´espai aeri sinó de la revolta social més important que ha produït a l´Europa d´avui.
Al nostre país cap mitjà public (la seva) o privat (la dels salvames) ha esmentat els esdeveniments començats el 2009, ni la premsa, ni les arradios ni la tivi, ni molts mitjans digitals (partal , m´has defraudat) han dedicat practicament cap ratlla al que allà passava.
Els fets es remonten al 2008 (en plena bombolla immobiliària espanyola), quan l´illa es troba en situació de fallida econòmica. Al poc temps els "indignats" islandesos provoquen la dimissió del govern i eleccions anticipades. No estan dispostas a pagar el deute del país que esl hipotecarà de per vida i el govern, pressionat per la força popular es veu obligat a detenirs els "Botins" de torn. Una assemblea ciutadana es possa a refer la constitució del país (ostia, que fort!!!!!).

Si encara creieu que no hi ha censura sou uns idealistes. Ens distreuen amb els gadafis, berlusconis, i d´altres titelles de torn i ens amaguen la revolució social europea més important d´aquest segle. I per sobre de tot, està sent una revolució pacífica.

Creieu que una altre Europa no es possible??