dilluns, 15 de novembre del 2010

els canet´s en cartells

Els estius del 75 al 78 van ser marcats pels festivals del Canet Rock. Hereu de les sis hores en un inici i un "enfant terrible" de la contracultura quan va creixer i va morir..
El pla d´en Sala, avui ocupat per un cementiri de roulottes va ser testimoni d´algunes de les actuacions més destacades que s´han produit en aquest pais petit
De la "follia" del 75 al punk del 78 els canet rock van representar un espai de llibertat i el testimoni clau de l´evolució d´allò que s´en va anomenar progressisme (o música laietana), sota l´aixopluc de zeleste i que va acabar com a veritable i anàrquic roc sens k de la mà de Pau Riba.

1975




El primer Canet,"12 hores de música i follia", es potser el més documentat, sobretot per la difussió que s´en ha fet a través del documental de Bellmunt. El cartell va ser fet pels dibuixants del "rollo enmascarado" i passarà a la història per la prohibició que va patir Sisa (el gran triomfador de la nit) arran d´unes declaracions fetes a la premsa. Un protagonista secundari del primer Canet va ser Oriol Tramvia, també fora del cartell, que va muntar el seu show a les paradetes.

1976




D´entre altres hi van actuar els Triana de Sevilla. Va ser un festival amb diversos escenaris i activitats paral.leles al mateix. Talment semblava que el Canet 76 s´avançava al seu temps.


1977



El tercer canet passà a la història per la poca assistència de públic, pel diluvi que va caure durant el festival. Però per sobre de tot, tothom el recorda per l´incomprés Astarotuniversdeherva de Pau Riba i Peruchos. De testimoni d´aquesta edició ens queda un disc precindible editat per RCA. L´Astarot va ser editat i enllaunat anys més tard i es pot trobar fàcilment.

1978



El darrer canet va ser organitzat per matriu matràs (pau riba) del que es va dir l´any anterior que va voler dinamitar el festival amb la seva provocativa actuació. Hi van actuar artistes extrangers de renom, com Blondie i bandes a les antípodes del rock laietà, com la banda trapera del rio.
El cartell dissenyat per Pau riba va ser censurat pel nou govern democràtic