diumenge, 19 de setembre del 2010

Colera, punt i final

L´equip (temp. 10-11)

La badia de Colera ha estat el marc de la darrera regata de la lliga catalana de llagut. La tramuntana s´ha volgut afegir a la festa del rem i de manera feble i amenaçadora començava a bufar a primera hora, a mesura que avançava el dia, el vent del nord ha anat desapareixent i l´estat de la mar ha esdevingut excel.lent.
La jornada ha esdevingut de tramit per a certificar la posició que ja ocupàvem, però, un error en els girs o una invasió de carril, hagués pogut ser fatal. De totes formes calia demostrar les nostres forces de cara a "marcar el terreny" per al campionat de Catalunya de la setmana vinent. En la crono hem remat "molt llarg" tota la estona, pot ser ha estat una de les nostres millors cronos, però ara en la recta final, "Baix a mar" es consolida com un seriós adversari. Al final noslatres tercers per darrera del "Natació" i de "Baix a mar" que ha aconseguit el primer lloc.

La regata final s´ha convertit en un clàssic de la categoria pels actors: "Pescadors", "Rem Arenys", "Natació" i "Baix a mar". Durant els quatre llargs tots els llaguts hem mantingut una lluita frec a frec. Nosaltres "hem clavat" les ciavogues i en els tres girs sortiem els primers, al llarg dels llargs, esl de Badalona i els de la Torre recuperaven avantatge i ens adelantaven. En el darrer llarg, "Natació", com sempre, ens ha agafat aquell avantatge que mai podem recuperar.
Els resultats de la regata han estat els següents:

1r Natació 5, 29, 87
2n Rem Arenys 5, 31, 35
3r Baix a mar 5, 32, 33
4rt Pescadors 5, 41, 68

La reflexió que ens fem un cop acabada la regata és que des del puntg de vista tècnic fem unes ciavogues gairebé excel.lents. Els que ens manca ara, és aquella punta de fons per no desinflar-nos en els llargs. El fet d´estar a finals de temporada, afegit a que ja no som uns "xavals" en poden ser les causes. Aquesta setmana tocará treballar aquest aspecte per intentar donar la campanada en el campionat de Catalunya (Deltebre 25 i 26 de setembre).

Rem Arenys, segons a la 8 ena lliga catalana de llagut

De totes formes el que cal avui es assavorir aquest boníssim segon lloc en la 8 ena lliga catalana de llaguts.

Classificació final 8 ena lliga catalana de llaguts

1 Natació Badalona 139 punts
2 Rem Arenys 131 punts
3 Pescadors de Lloret 124 punts
4 Baix a mar de Torredembarra 123 punts
5 Vent d´Estrop de Cambrils A 108 punts
6 Vent d´Estrop de Cambrils B 102 punts
7 Capgrossos de Mataró 99 punts
8 CLub nàutic de Premià 83 punts
9 Club de Rem Badalona 81 punts
10 Club Nautic Betulo 62 punts

dimarts, 14 de setembre del 2010

11 setembre: kayak i cotlliure


Aquest any, una forma original de celebrar l´onze de setembre, sortida en kayak de Llançà fins a Cotlliure. Quan el sentiment independentista sembla que comença a quallar en la societat catalana, navego per que el que ara es només un somni es faci realitat aviat i que els partits independentistes s´en adonin que els uneix molt més que no pas els separa.
Són més de quinze milles de navegació a traves del "mar d´amunt" i tota la costa vermella. Una particular manera d´homenatjar a tots els patriotes catalans i d´adonar-se que les fronteres no existeixen, que són un invent administratiu i el que hi ha es continuïtat paisatgística catalana.
La nostra ruta ens porta a passar per Llançà, Colera, Portbou, Cervera, Banyuls, Port Vendres i finalment Cotlliure.
La mediterrània catalana té alguns port màgics per l´entrada en kayak i la badia de Cotlliure és pot-ser un dels més bonics. Després de més de sis hores de paleig, entrar a Cotlliure amb una embarcació tant senzilla i fràgil com un kayak es un goig que només es pot entendre quan es realitza la gesta.
Els integrants del grup vam entrar triomfants a Cotlliure, tal i com ho va fer en el seu dia el rei Jaume I que utilitzava el port per amarrar les seves embarcacions i s´instal.lava ell i les seves tropes al castell reial.

dimarts, 7 de setembre del 2010

Cambrils: mar de fons post-vacacional i objectiu complert


Quan semblava que un cop acabat l´agost les coses serien més fàcils, la primera regata de setembre ha estat la més complicada per a confeccionar la tripulació. Tres dels vuit vogadors no han entrenat per diversos motius.
Ens plantem a Cambrils amb l´objectiu d´entrar a la final A i de que pescadors no ens retallin avantatge. Podem dir que objectiu complert.
A la crono tercera posició darrera d´un baix a mar que va a més i d´un natació que cada vegada tenim més lluny, i pescadors "es colen" en quart lloc. Podem respirar tranquils, entrem a la final A i ara a intentar agafar avantatge amb pescadors.
A la regata identiques posicions. Els dos primers llargs molt igualats tots quatre i poc a poc natació i baix a mar es comencen a distanciar. El millor de tot es que nosaltres també agafem avantatge amb pescadors, que es el que ens interessava de cara a la classificació general.
Els resultats de Cambrils són:

natació 5, 27, 70
Baix a mar 5, 29,45
Arenys 5, 35, 04
pescadors 5, 40 35

Ara, a l´espera de l´ultima regata a Colera, sembla que la segona posició a la lliga la tenim assegurada.

dimecres, 1 de setembre del 2010

Bèstia!! Oriol Tramvia


Oriol Tramvia i Rosa-Luxemburg (2008)

Avui tafenejant per la xarxa he trobat aquest perla. l´Oriol del s. XXI cantant el seu tema estrella dels anys 70.
El cas d´Oriol Tramvia dins de l´univers galàctic es curiós. L´èxit li va venir de seguida en el "directe" (1976) en les nits zelestials del carrer plateria. De cop hi volta el silenci musical (que no artístic) fins a l´aparició d´un altre directe "Radio Club Harlem Jazz" (1997) i a partir d´aquí alguns molt bons treballls poc reconeguts "quan tu no hi ets" i "el camí dels degotalls".
Possiblement el seu temperament visceral i irreflexiu el va fer abandonar, mentre que d´altres galàctics com sisa o pau van continuar.
I es que l´Oriol Tramvia és l´autèntic "Bestia!!"
Recordo que en el cau quan un dels "caps" van portar el disc de l´Oriol Tramvia ningú havia sentit a parlar ni dels sex pistols, ni del punk ni de res per l´estil. A partir dels primers acords vaig saber que allò era diferent a tot el que havia escoltat fins a llavors que allò era realment bèstia!!!


Cartell de la primera actuació de l´Oriol a Zeleste (1974)
(cortesia de Joan Ramon Guzman)